zondag 24 september 2017

Cheese, Bra Piemonte.

 
Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. Op zondag een bezoek aan het mooie stadje Bra waar eens in de twee jaar het hele stadje kaas uitademd. Vanuit Slowfood is dit evenement opgezet zodat producenten hun mooie kazen kunnen laten proeven aan het grote publiek.
Maandag zijn we vriendelijk ontvangen bij een kleine producent in Bosia waar o.a. Robiola en la Tur gemaakt wordt. Als lunch kregen we een mooie selectie kazen te proeven gemaakt van koe- geit- en schapenmelk, of een mix hiervan. Dat was smullen!
Na een stads wandeling door Alba werden we eind van de middag verwacht op een mooie wijngaard waar Barolo wijnen gemaakt worden. Na een interessante rondleiding door het bedrijf en de kelders op naar een proef lokaal waar zo'n 8 wijnen geproefd konden worden. Wat een feest!
Dinsdag nog een bliksem bezoek aan Milaan en eind van de middag weer naar verzadigd en vol inspiratie naar huis. Op naar onze volgende studiereis!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen