zondag 5 februari 2012

Frankrijk kaasinkopen februari 2012

Dit jaar eerder naar Rungis dan normaal, dank zij de goede kaas verkoop in januari mag ik al ipv maart. Vriendje Ronald zondag's optijd opgehaald zodat we in Parijs kunnen lunchen, gelijk het gevoel van kleine vakantie opsnuiven.

De middag gevuld met een stevige wandeling zodat er weer ruimte ontstaat om in mijn favoriete restaurant " la Gare" te gaan eten.

Op tijd pitten want naar Rungis betekend vroeg opstaan om de mooiste handel te kunnen inkopen. 4.30 uur de oogjes open en starten maar. Mijn Franse vrienden (dat zijn we tegenwoordig wel) zijn dan al druk in de weer en stuiteren om de mooie kazen aan te bieden. Deze keer selecteerde we berg kazen, stevig gekeurd door Ronald en ondergetekende, veel mensen moeten er niet aandenken zo vroeg in de ochtend in stinkende kelders kaas te gaan keuren, maar wij genieten ervan als een klein kind die een plakje kaas krijgt bij ons in de winkel.

Boven in de hallen weer bleu du Mont Blanc gekocht een heerlijke romige bleu van 3 soorten melk, mijn ontdekking uit 2011. Daarnaast veel kaas om af te rijpen in onze affinage ruimte en andere mooie verse kazen die nu alweer verkocht worden in de winkel. Oh ja o.a. Cabricharme, een zacht frisse geitenkaas met rood jasje uit de Belgische Ardennen gerijpt in vochtige kelders, uniek toch, via Frankrijk bij ons te koop, een ware smaak sensatie.

In de loop van de ochtend rijden we weer naar Den Haag om alle kaas in de winkel te leggen, de volgende ochtend in ruimen en uitleg aan mijn personeel geven zodat we met elkaar alles aan onze klanten kunnen vertellen en vooral kunnen laten proeven.

Over 2 weken naar de Alsace met Erwin, op bezoek bij Fischer, de Munster specialist en Alsace wijnen keuren voor onze wijnhoek en workshops.
Kaas groet van Ed.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Ed,
  Leuk idee zo'n blog. Zie vaak je berichtjes over je tripjes naar Frankrijk, maar dit is wel erg leuk.
  Hou mij trouwens aanbevolen, om als een oude kaasvriend, ook eens een tripje met je te maken.
  A bientot!
  Groet,
  Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede actie Ed, je blog! Handig he Blogger van Google? Die Cabricharme klinkt wel erg lekker. Groetjes thuis! -Antie, Senad en Zora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey neef,

  leuke blog!
  En de weet je de verhalen van 2011 nog ;-)

  groetje je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We gaan de blog ook in de basissite implementeren.

  Nu nog een link bedenken vanaf een handige plaats op de homepage.
  Groeten, Eduard (webmaster Kaasspeciaalzaak).

  BeantwoordenVerwijderen