dinsdag 21 februari 2012

Alsace 2012

Dag:1
Vandaag om 7.00 uur met Erwin naar de Alsace oftewel Elzas. Heerlijk zonder file op tijd aangekomen en gestart met Tartes Flambées( rechthoekig soort pizza, maar dan heel dun ) als lunch, natuurlijk met de bekende "stinkkaas" Munster erop gesmolten. Een eenvoudig gerecht maar óh wat lekker.

In de middag voor een lieve vriendin wijnen ingekocht en natuurlijk ook geproefd, maar we waren niet overtuigd, dus morgen op nieuw bedrijven bezoeken (niet erg). Wel spontaan een rondleiding in de kelder, altijd mooi om te zien.

Aangezien hier alle horeca zo'n 2 weken gesloten is, was het zoeken naar een restaurant. Gelukkig na enig speurwerk gevonden. Heerlijk een stevige Elzasser maaltijd genuttigd met een flesje Pinot Noir.

Nu tevreden de nacht in en morgenochtend op bezoek bij het kaas- en wijnbedrijf Fischer die onze Munster levert.

Dag 2:
Wat een geweldig ontvangst bij Fischer. Moeder en dochter runnen het familiebedrijf en geven met passie uitleg tijdens de rondleiding. Daarna hun nieuwe kaasassortiment geproefd en hun wijnen. Erwin natuurlijk gelijk weer combinaties gemaakt voor de komende kaas/wijn workshops in maart. Thema 'Alsace' is geboren!
De nieuwe kazen en wijnen nemen we morgen gelijk mee. Tja bij Ed moet alles gelijk geregeld zijn. Geduld heb ik niet als ik enthousiast ben.

Vanmiddag een stadswandeling gemaakt in het mooie centrum van Colmar, echt een aanrader. Daarna Boeuf Bourgignon gegeten, buiten in een brandend zonnetje.

In de namiddag een biologische wijnmaker bezocht en supergezellig gesproken over biowijnen en kazen. Weer een hoop geleerd van elkaar.

Morgen weer naar huis. Altijd weer fijn om vrouw en kinderen te zien en vrijdag de heerlijke Alsace kazen en Alsace wijnen te delen met onze klanten. Op naar de maart-workshops!

Kaasgroet van Ed

2 opmerkingen:

 1. Jammie! Ik heb zaterdag een bierproefavond. Kaas ontbreekt hier nog.
  Zie je snel.

  Gr Pascal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ga volgende keer ook eens bij Barmes Bucher langs, goeie biologisch dynamische wijnen en perfect droge cremant.
  http://www.barmes-buecher.com/

  BeantwoordenVerwijderen