donderdag 22 maart 2012

Maart 2012

Vorige week met Nicole naar de Tavola in Kortrijk geweest. Een beurs met leveranciers uit België en Frankrijk. Heerlijk geroken aan en geproefd van fantastische kazen die we met Pasen allemaal in de winkel hebben zodat onze klanten kunnen meegenieten.

Maar ook een heerlijke ontdekking voor bij een kaasplateau waren de pruimen gevuld met pruimenconfiture, als een vrouw kijkt wanneer ze intens gelukkig is, hè Nicole, dan weet ik dat dit een Topper wordt dit jaar.

Eind van de dag door naar Parijs en in de zon heerlijk een glas chardonnay gedronken, tja de lente hadden we daar al een weekje eerder. Na een stevige wandeling een lekker diner op een oud en vertrouwd plekje. Leuk om weer eens met Nicole gezellig de tijd te hebben om bij te praten.

Volgende dag weer vroeg naar Rungis om de vertrouwde Comté kazen in te kopen en natuurlijk vele andere Franse kaas specialiteiten. Ook goed gezocht naar geitenkaas om in onze rijpingskast verder te vertroetelen en een nieuw kaasgezichtje voor de workshops deze maand. Van die ontdekking kunnen jullie in de winkel komen proeven.

Op de terug reis weer brainstormen hoe de kaas te presenteren en zo kwamen we de dag wel weer door. Kaas gelost en lekker naar huis, dag erna inruimen en het personeel weer gek maken met de nieuwe kazen en ideeën.

Eerste workshop deze maand ook weer gegeven, wat verschrikkelijk leuk om te doen. Hulp van pa Bert was erg prettig en samen met Erwin werd de avond zeer leerzaam en erg gezellig. Als je een groep van 35 man samen kan boeien en laten lachen is de avond met goeie kaas-wijn combinaties geslaagd.

27 maart een workshop voor klanten die zich individueel kunnen inschrijven, we hebben er zin in.

Zondag 15 april de voorjaarsproeverij waarbij we op die gezellig middag onze wijnen en kazen laten proeven, ook worden er kaas hapjes gemaakt en proberen we de kaasmakers van onze Biologische geitenkaas "de stroese dames" te strikken.

Kaasgroet van Ed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten